Circuit du souvenir: het programma


Beste bezoekers, het moment suprême komt nu echt wel dichterbij !

De Drones Club of Belgium nodigt U dan ook vriendelijk uit op elk van de vijf lokale herdenkingen in Noord-Frankrijk.

We starten in Campagne-les-Guines op het dorpsplein waar de plaat zal worden onthuld aan het monument van de gesneuvelden, en de presentatie plaatsvindt in de kerk. Na de middag rijden we naar Ardres, waar we samenkomen aan het monument van de gesneuvelden, achter de hoek van het gemeentehuis, en de presentatie waarschijnlijk zal plaatsvinden in het Couvent des Carmeliter waar de toeristische dienst gevestigd is. Campagne en Ardres liggen niet ver van Calais.

Op zaterdag starten we in het koninklijke Eu, in de Salle de Carrosse in het kasteel. Kerk en kasteel zijn overigens zeer de moeite van het bezoek waard ! Op de middag gaan we naar de mitrailleurs in het mooie Criel-sur-Mer waar de ceremonie in of voor het gemeentehuis plaatsvind. In Ault sluiten we af om vier uur, voor het gemeentehuis. Deze gemeentes liggen in Picardië, iets verder dus, op een uurtje of drie,vier van België. Tussen Ardres en Eu rijd je een goede twee uur. Slaapgelegenheid vind je ondermeer in het mooie Le Tréport !

Elke bijeenkomst zal worden opgestart door een speech van de burgemeester, waar na een historische uiteenzetting van het opleidingscentrum en een overzicht van de Belgische opleidingskampen de plechtige onthulling van de plaat zal volgen. Op het einde van elke ceremonie volgt de pot d'amitié waar alle echt geïnteresseerden en/of afstammelingen welkom zijn indien ze hun komst even melden, liefst een dag op voorhand: erikdekeersmaecker@skynet.be.


Reacties